Untitled   logo   iso_cert    

Slide background

Trend CO2 emissie in relatie tot groei van de onderneming.

In 2017 heeft MV ingenieursbureau B.V. de kantoor vestiging aan de Arlandaweg 92 te Amsterdam geopend i.p.v. uitbreiding kantoor faciliteiten te Hippolytushoef. Grondslag hiervoor was de uitbreiding van het aantal medewerkers gezien de ontwikkelingen op de markt. Mede aanleiding voor het openen van een kantoor vestiging te Amsterdam was de CO2 reductie woon- werkverkeer van de medewerkers, daar het merendeel van de nieuwe medewerkers afkomstig zijn uit de omgeving Amsterdam. In onderstaande tabel vindt u de trend hoe de CO2 emissie zich verhoudt met het aantal personeelsleden van MV ingenieursbureau B.V.

2016 2017 Trend
Emissie index CO2 100% 137% +37%
Aantal medewerkers 100% 155% +55%

Analyse:

  • De CO2 emissie van MV ingenieursbureau B.V. bestaat voor > 80% uit emissie brandstoffen voertuigen. Door het openen van de kantoor vestiging te Amsterdam loopt de toename aan aantal medewerkers niet synchroon met de toename aan CO2 emissie. De trend is dat de toename CO2 emissie procentueel geringer is als de procentuele toename aantal medewerkers.
  • Daarnaast heeft MV ingenieursbureau BV geïnvesteerd in een update aangaande de IT, waardoor de mogelijkheden van werken vanuit huis een reële optie is. Onze directeur maakt al op grote schaal gebruik van deze mogelijkheid.

CO2 reductie nog te realiseren kantoor organisatie Arlandaweg 92 Amsterdam.

  • In overleg treden met de verhuurder om te komen tot de volgende CO2 besparende maatregelen:
    1. LED verlichting installeren
    2. Optie voor MV om op dak van het kantoorpand zonnepanelen te plaatsen
    3. Opstellen CO2 emissie inventarisatie kantoor ten einde verhuurder te bewegen mee te doen met de CO2 bewust ladder.

Contact details

Hoofdkantoor:

MV Ingenieursbureau B.V.
Westhavengebouw
Corsicaweg 10
1044 AB  Amsterdam

Dependance:

MV Ingenieursbureau B.V.
Oude Trekweg 50
8861 KT  Harlingen

 

T: 06-20138346
E: info@mvingenieursbureau.nl
BTW: NL813600248B01

Contact opnemen

Onze partners zijn onder andere: